+32 (0)10 24 80 69

n’GO nr 32

n’GO nr 32

Miguel de Clerck

Wie heeft het gsm-bankieren uitgevonden? De Kenianen. Slechts weinig Europeanen weten dat. En dat heeft zo zijn redenen. Immers, praten we over Afrikaanse technologische nieuwigheden, dan is er hoogstens een vorm van neerbuigend respect. Cultuur daarentegen is het enige domein waar zich een echte relatie van wederkerigheid kan ontplooien. Cultuur is dan ook een ideale vector om de Andere te leren kennen, een remedie tegen clichés, een kijk die de kunstmatige breuklijn tussen Noord en Zuid lijmt. Want wie cultuur zegt, zegt ontwikkeling: ze is als een katalysator van eigenwaarde en ze bevordert emancipatie.

Dit nummer geeft u ook een blik achter de coulissen van de campagne Youmanity (echoscommunication.org/youmanity): een initiatief dat gewone mensen toont die ongewone dingen doen, in Afrika en rondom u. Open uw ogen en ‘verklik’ ze!

Veel leesplezier.

In dit nummer vindt u

Cultuur, het snelle baanvak tussen Zuid en Noord

“Hulp beperken tot voedsel en gezondheidszorg is mensen als vee behandelen.” De Malagassische filmmaker Marie-Clémence Paes stelt de lens op scherp. De megafoon van noodhulp en de thematische focus van internationale samenwerking op onderwijs, voedselzekerheid en veiligheid, zetten culturele ontwikkeling in de wachtkamer. Voor later, als de zaken beter gaan. Een vergissing?

Portret: Arnaud Zacharie

Arnaud Zacharie, een man van alle fronten? Hij komt op voor de rechten van migranten, maar betreedt ook de scène van de klimaatrechtvaardigheid. Steeds op de barricade voor mensenrechten, zowel in het Noorden als in het Zuiden.

Spotlight: Ontcijfering van
een campagne: Youmanity

Van 1 tot 17 december voert Echos Communication de campagne Youmanity in Louvain-la-Neuve, maar ook online op de sociale netwerken, meer bepaald op Facebook. Ontdek samen met ons de achtergrond en de mechanismen van een campagne die vooroordelen wil ontkrachten.
  • Na 5 jaar en 35 uitgaven vervelt n’GO tot een gebruiksvriendelijke journalistieke website, met een frequentere, toegankelijkere en nog pertinentere inhoud.

    Afspraak in september voor dit nieuwe avontuur!

    Echos Communication

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.