+32 (0)10 24 80 69

n’GO-debat: Noord en Zuid: samen op de schoolbanken

n’GO-debat: Noord en Zuid: samen op de schoolbanken

n’GO-debat:

Noord en Zuid: samen op de schoolbanken

Hoe ook educatiehulp een leertraject aflegt

Donderdag 13 oktober 2016, van 12u tot 13u30

Decennialang paste educatiehulp in een overzichtelijk schema: pennen, banken, een dak boven het hoofd en een leraar voor de klas. Vandaag is educatiehulp een multidimensionaal productiepro¬ces, met mensen in Noord en Zuid als complexe grondstof.
Wie bepaalt de hoogste nood? Wie legt zijn gewicht in de schaal bij de toewijzing van middelen? Het Zui¬den, dat zijn eigen ontwikkeling mag en moet vormgeven, of de geldschieters, die baas zijn in eigen zak?

Hoe zetten we in op leerresultaten en niet enkel op aanwezigheid om de vicieuze cirkel van ongelijkheid te doorbreken? Hoe investeren we in diversificatie en inclusie? Een serieuze kluif voor het onderwijs van de toekomst, niet enkel in het Zuiden. De onderwijsproblematiek is vandaag globaal, de noden universeel.

Kom met ons debatteren over deze actuele kwesties!

Meer weten

Lees het dossier over dit onderwerp, ‘Noord naast Zuid op de schoolbanken’, verschenen in n’GO Magazine, de tweemaandelijkse publicatie van Echos Communication.

Abonneer u gratis

Sprekers:

Sven Rooms is International Pro­gram Director bij VVOB. Hij bouwde eerst bij Plan Belgium en vervolgens bij VVOB een stevige expertise op in onderwijs, kinderrechten en pleitbezorging. VVOB ijvert voor kwaliteitsvol onderwijs via technische assistentie en uitwisseling van ervaring en onderwijsexpertise tussen onderwijsorganisaties in het Zuiden, Vlaanderen en Europa.

Kaat Torfs is coördinator internationale samenwerking bij VIA Don Bosco. Daarvóór verrijkte ze haar onderzoekswerk in ontwikkelingssamenwerking met een grondige praktijkervaring als programmabeheerder voor Latijns-Amerika bij VIA Don Bosco. Deze salesiaanse ngo in België werkt vanuit een heel eigen visie op educatie.

Fabrice Lepla is Program Manager bij de kinderrechten-ngo Plan Belgium. Voordien was hij actief in diverse multilaterale, gouvernementele en non-gouvernementele ontwikkelingsorganisaties (o.a. BTC, CIRE, Confemen/Conférence des Ministres de l’Education des Pays Francophones). Hij is gespecialiseerd in kleuter- en basiseducatie in ontwikkelingslanden, kinderbescherming en migratiekwesties.

Moderator:

Dirk Barrez is journalist (o.a. VRT, DeWereldMorgen en nu hoofdredacteur PALA.be), publicist, auteur, activist, reportage- en documentairemaker met een rijke expertise in internationale samenwerking en globalisering.

Inschrijving

  Voornaam*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon*

  Organisatie

  * Dit veld is verplicht

  Infos

  Programma

  • 11u50 Onthaal
  • 12u00-13u20 Standpunten en debat
  • 13u30 Lunch

  Praktische informatie

  Wanneer? donderdag 13 oktober 2016, van 12u tot 14u.
  Waar? APEFE – Saincteletteplein 2 – 1080 Brussel (Molenbeek).
  Organisator: n’GO Magazine, een uitgave van Echos Communication, in samenwerking met Educaid.be.
  Taal: Nederlands.
  Toegang gratis (mits inschrijving)

  Openbaar vervoer

  Metro: lijnen 2 en 6, halte Ijzer of Ribeaucourt (Het gebouw van APEFE ligt halfweg tussen beide haltes).
  Tram 51, halte Sainctelette.

  In samenwerking met Educaid.be

  Logo_Educaid

  Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.