+32 (0)10 24 80 69

n’GO nr 29

Miguel de Clerck
Het thema Handel en ontwikkeling gaat over coherentie tussen innerlijkheid en activiteit. ‘Goede’ handel doet groeien, maakt rijker via ontmoetingen en ideeën. ‘Slechte’ handel vervreemdt de actoren van elkaar en zet hen aan tot valse houdingen tegenover hun eigen diepste zijn. Het risico – volstrekt reëel en zo vaak vastgesteld – is dat ontwikkeling wordt nageaapt in plaats van opgebouwd van binnenuit, in lijn met z’n identiteit.
Een fataliteit? Hoegenaamd niet! In dit nummer suggereren we oplossingen in alle maten en gewichten. Ga bijvoorbeeld kijken hoe Jacqueline het in Rwanda aanpakt door de kritische geest van de jongeren aan te wakkeren. Of Els, die overtuigd is dat systemen ondergeschikt zijn aan menselijke keuzes: een beetje politieke wil, potver!
Ook van u hangt het af, beste lezer, en van wat u als oplossing weet aan te dragen.

Veel leesgenot en inspiratie.
En laat ons uw eigen bevindingen weten!

In dit nummer vindt u

Handel en ontwikkeling: de kwadratuur van de cirkel?

Handel en/of ontwikkeling. Schrappen wat niet past. Terwijl de een pleit voor een totale vervanging van hulp door handel, klaagt de ander de uitwassen aan van de toenemende mondialisering, die volksgeest en cultuur volledig opslorpt. Tussen deze uitersten in nemen talrijke ‘kampen’ het tegen elkaar op, elk overtuigd de magische formule voor een betere wereld in handen te hebben.

Portret: Els Keytsman

Klimaat, eerlijke handel, vluchtelingen, gelijke kansen: Els Keytsman deed reeds voor elk van deze thema’s een stevige duit in de zak. Zoveel thema’s, telkens een andere pet? Niet als je het haar vraagt: “Alles is verbonden.”

Vooroordelen ontkrachten: episode 14

Kinderen ontwikkelen al op heel jonge leeftijd vooroordelen, tussen 2 en 4 jaar. Boeiend is om te begrijpen hoe die vooringenomenheid zich ontwikkelt, want op die manier dienen er zich ook meteen pistes aan om de vooroordelen af te zwakken en hun draagwijdte in te perken.
  • Na 5 jaar en 35 uitgaven vervelt n’GO tot een gebruiksvriendelijke journalistieke website, met een frequentere, toegankelijkere en nog pertinentere inhoud.

    Afspraak in september voor dit nieuwe avontuur!

    Echos Communication

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.