+32 (0)10 24 80 69

UITNODIGING n’GO-Lezing. Bogaletch Gebre, een revolutie van binnenuit

UITNODIGING n’GO-Lezing. Bogaletch Gebre, een revolutie van binnenuit

Uitnodiging n’GO-Lezing:

Bogaletch Gebre, een revolutie van binnenuit

Donderdag 2 juni, van 18u30 tot 20u00

In tien jaar tijd daalde het aantal besneden meisjes in de Ethiopische regio’s waar Bogaletch Gebre actief was van 100% naar 3%. Een ware revolutie. Toch werd dit niet als dusdanig ervaren door de lokale bevolking, die zelf een en al vragende partij was voor deze verregaande maatschappelijke verandering. Want Bogaletch Gebre breekt niets af zonder wederopbouw. Ze ontwikkelde een lokale aanpak: via communautaire gesprekken  kon ze de zin(geving) behouden in de betrokken gemeenschappen.

Hoe heeft Bogaletch Gebre, laureate van de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika (2012), die dynamiek van verandering kunnen inblazen in gemeenschappen die erg gehecht zijn aan hun voorouderlijke tradities? Hoe heeft ze zonder schokgolven taboes doorbroken bij de lokale bevolking? Hoe heeft ze zich gevoed met de bedenkingen van individuen om vooruitgang te boeken in een gemeenschapskwestie? Hoe is haar strijd die van de gemeenschappen zelf geworden, zodat ze zelf alternatieven voorstelden?

Bogaletch Gebre komt spreken over de weg die ze heeft afgelegd met de lokale gemeenschappen. Ze zal het hebben over de processen en instrumenten waarvan ze gebruik maakte, over de obstakels die ze moest overwinnen. Daarover treedt ze graag in interactie met het publiek. Dit is een warme uitnodiging aan allen die verandering zien als een proces van collectieve intelligentie.

 

Moderator: Koen Vidal, chef Buitenland van De Morgen

Lezing-debat. Bogaletch Gebre. Portret van n'GO Magazine nr 28, Echos Communication

Meer weten: Lees het portret van Bogaletch Gebre, in het laatste nummer van n’GO Magazine, de tweemaandelijkse publicatie van Echos Communication. Abonneer u gratis.

Inschrijving

  Voornaam*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Organisatie

  * Dit veld is verplicht

  Infos

  Praktische informatie

  Wanneer? donderdag 2 juni, van 18u30 tot 20u00.
  Waar? L’arrière-scène, Chamberystraat 32, 1040 Brussel (Etterbeek).
  Organisator: ngo Echos Communication (n’GO Magazine).
  Taal: Engels.
  Toegang gratis (mits inschrijving)

  Hoe geraak je er?

  Met het openbaar vervoer: Halte De Jacht – Tram: 81, 83 / Bus: 34, 36, 344, 345 – Meer info op www.mivb.be
  Per fiets: fietsparking ter plaatse.
  Villo: Villo-punt Philippe Baucqstraat.
  Met de wagen: parkeergelegenheid in de handelszone van de Waversesteenweg.

  Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.