+32 (0)10 24 80 69

Van hier en daar

Van hier en daar

Het is maandagavond, ik heb een gesprek met Oussama Elarbi, lid van onze bestuursraad.. Hij is afkomstig uit Marokko en vertelt over zijn aankomst in België toen hij twintig was. Hij heeft het over zijn enthousiasme, maar ook over de obstakels: «Het was niet makkelijk om van land te veranderen, mij los te koppelen van mijn wortels, niet te kunnen delen in de vreugde en mee te feesten met mijn entourage… Ergens kan je dat gemis vergelijken met een overlijden. Tot je dan iedereen weerziet. Een buitengewoon gevoel van renaissance, maar ook van een dubbel leven… hier en daar». Daarna voert ons gesprek naar het Samen-Leven, de cultuurvermenging, de uitdagingen en de obstakels. En dan vraagt hij: «Hoe kunnen we eigenlijk het beste de rijkdom en de cultuur van de andere benutten? Wat kan je uit de verschillen halen?» Die mooie vraag doet mij denken aan een interview met Tobie Nathan op France Inter, waarin migranten gevraagd wordt om ambassadeur te worden van een nieuwe wereld op basis van één vraag: «Wie ben jij die ik niet ben?». Wat antwoord je daar op? Wat moeten wij in onze maatschappij veranderen om een gunstig kader te scheppen voor diversiteit?

WIVINE HYNDERICK

 

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.