+32 (0)10 24 80 69

UITNODIGING n’GO-debat: It’s all about the money…

UITNODIGING n’GO-debat: It’s all about the money…

Uitnodiging n’GO-debat:

It’s all about the money, money, money… Hoe geld de ontwikkelingsrelatie inkleurt

Woensdag 27 januari 2016, 12u tot 14u

Een brief van een ngo komt zelden zonder overschrijvingsformulier. Benefietacties tasten in de zakken van goedwillende burgers. En bij de regeringsvorming bevecht de bevoegde minister met vuur zijn deel uit de belastinginkomsten. Geen geld, geen daadkracht. Maar welke effecten genereert een Noord-Zuidrelatie die door geld getekend is? Hoe kleurt geld de internationale samenwerking? Geld kan afhankelijkheid creëren, maar is tegelijk de motor van talrijke eerlijke ontwikkelingsalternatieven. Een dubbeltje op zijn kant. Daarom moet elke euro aan een degelijk effectenrapport onderworpen worden, want geld is geen onschadelijk goedje… Tijdens dit zeer actuele debat reiken we sleutels aan voor een internationale samenwerking die haar omgang met geld op een duurzame leest schoeit.

Meer weten: Lees het dossier ‘It’s all about the money, money, money… Hoe geld de ontwikkelingsrelatie inkleurt.’, verschenen in n’GO Magazine, het tweemaandelijkse magazine van Echos Communication. Abonneren is gratis.

Sprekers

Bogdan Vanden Berghe is Algemeen directeur van 11.11.11. en ruim 10 jaar hét gezicht van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Vanuit die rol en eerder als campagnedirecteur van 11.11.11 en onderzoeker over financiële dossiers bij Broederlijk Delen, loopt de plaats van geld in ontwikkelingswerk als een rode draad door zijn engagement.

Hugo Couderé is economist met jarenlange onderzoekservaring in financiële duurzaamheid. Hij is de oprichter en oud-directeur van Alterfin. Vandaag is hij Senior Advisor en verantwoordelijke voor de portefeuille in Azië. Naast zijn werk bij Alterfin was Hugo ook deeltijds docent aan de Universiteit Antwerpen waar hij 7 jaar microfinanciering en ontwikkelingsbeheer doceerde.

Moderator

Dirk Barrez is journalist (o.a. VRT, DeWereldMorgen en nu hoofdredacteur PALA.be), publicist, auteur, activist, reportage- en documentairemaker met een rijke expertise in internationale samenwerking en globalisering.

Inscrijving

[salesforce form=”14″]

Infos

Programma

  • 11u50 Onthaal
  • 12u00-13u20 Uiteenzettingen en debat
  • 13u30 Lunch

Praktische informatie

Wanneer? woensdag 27 januari 2016, van 12u tot 14u
Waar? Conferentiezaal 11.11.11. (bovenste verdieping), Vlasfabriekstraat 11, 1060 Sint-Gillis (Brussel)
Organisator: n’GO Magazine, de tweemaandelijkse uitgave van Echos Communication
Taal: Nederlands

Toegang gratis (mits inschrijving)

Hoe geraak je er?

Met de trein

In het Zuidstation neem je de uitgang Fonsnylaan. Steek over en ga door de Engelandstraat naar de kleine ring (Hallepoortlaan). Die volg je tot net voorbij de Hallepoort. De eerste straat rechts is de Vlasfabriekstraat.

Met de metro

Lijnen 2 en 6, halte Hallepoort of Munthof (11.11.11. ligt halfweg tussen beide haltes).

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.