+32 (0)10 24 80 69

UITNODIGING n’GO-debat: Zijn gemengde ngo’s de toekomst?

UITNODIGING n’GO-debat: Zijn gemengde ngo’s de toekomst?

Uitnodiging n’GO-debat:

Zijn gemengde ngo’s de toekomst?

Vrijdag 27 november 2015, 12u tot 14u

“De samenleving van de toekomst zal gemengd zijn” – de beroemde voorspelling van Senghor kondigde jaren geleden al het ontstaan van een universele beschaving aan. In veel Europese landen wordt die nieuwe wereld stilaan een realiteit. Toch lijken sommige bastions vastgeroest in lang vervlogen tijden. Heel wat ngo’s smeden steeds meer banden met lokale actoren in het Zuiden, maar in het Noorden blijven ze veelal op zichzelf geplooid. Slechts weinigen hebben banden met de diaspora’s, die nochtans zeer talrijk aanwezig zijn in ons land en die zich als een parallel universum profileren, met gelijkaardige bekommernissen. Hoe kunnen we meer bruggen slaan tussen die twee werelden? Hoe lang is het nog wachten op gemengde ngo’s?

Meer weten: Lees het dossier ‘Zijn gemengde ngo’s de toekomst?’, verschenen in n’GO Magazine, het tweemaandelijkse magazine van Echos Communication. Abonneren is gratis.

Sprekers

Edgard d’Adesky: ambtenaar voor de DGD, die langdurig verantwoordelijk was voor het thema Migratie en ontwikkeling.

Hassan Bousetta: hij verdiept zich al jaren in het verband tussen migratie en ontwikkeling. Zo doctoreerde hij in politieke en sociale wetenschappen op een gerelateerd onderwerp (Immigration, Post-Immigration Politics and the Political Mobilisation of Ethnic Minorities: A comparative Case-Study of Moroccans in Four European Cities) en was hij actief als afgevaardigde van het Nationale Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking binnen de Commissie Wallonie-Bruxelles van de Internationale Samenwerking, gespecialiseerd in Migratie en Ontwikkeling. Hij is ook mede-oprichter van de vzw DiverCité.

Omar Ba: zelfstandig consultant, bestuurslid van de ngo Echos communication en vroeger coördinator van de Federatie Platform Afrikaanse Gemeenschappen.

Moderator

Pierre Biélande, coördinateur van de projecten EVE en TaPAJE bij Echos Communication. Sinds 2010 ontwikkelt hij opleidingen over de bestrijding van vooroordelen binnen de thema’s interculturaliteit en gender. Hij verdiept zich ook in de functioneringskaders die meer rechtvaardigheid en gelijkheid genereren, en minder discriminatie.

Inscrijving

[salesforce form=”11″]

Infos

Programma

  • 11u50 Onthaal
  • 12u00-13u20 Uiteenzettingen en debat
  • 13u30 Lunch

Praktische informatie

Wanneer? vrijdag 27 november 2015, van 12u tot 14u
Waar? Pianofabriek, Auditorium Arenberg, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis (Brussel)
Organisator: n’GO Magazine, de tweemaandelijkse uitgave van Echos Communication
Taal: Frans

Toegang gratis (mits inschrijving)

Hoe geraak je er ?

Per tram

nabije haltes: halte Sint-Gillis Voorplein (Trams 3, 4 et 51), halte Bareel (Trams 81, 83, 97), halte Willem Tell (Trams 81 et 83)

Per trein

station Brussel Zuid. Vervolgens 15 min wandelen of tram 81 richting Montgomery, afstappen aan halte Willem Tell (7min).

Per metro

lijnen 2 en 6, halte Hallepoort (10 minuten wandelen)

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.