+32 (0)10 24 80 69

Ontmoeting met onze partners in Oujda voor de consolidatie van onze projecten
Echos news

Ontmoeting met onze partners in Oujda voor de consolidatie van onze projecten

Vorige week vond in Oudja een mooie ontmoetingsmissie plaats met onze partners. Twee dagen om ideeën uit te wisselen met het team van Solidarité et Développement Maroc over de uitvoering van het project “Migratieverhalen”. Het werd een openhartige uitwisseling over de gemaakte vooruitgang, maar evenzeer over de moeilijkheden die ze ondervonden. Dat actieve betrokkenheid bij het project erg belangrijk is komt steeds weer naar voren als een noodzakelijke voorwaarde om hun dagelijkse leven te stimuleren.

Deze missie was eveneens een kans om te overleggen met de groep territoriale coaches. Er is een positieve energie merkbaar. De coaches delen momenten met ons die hen sinds het begin van het avontuur zijn bijgebleven, maar even goed ook moeilijkheden waar ze op het terrein mee geconfronteerd worden. Ze aanvaarden ook om te getuigen en zich te laten filmen in het kader van onze campagne “Ils sont fous ces gens” : voorbeelden van vooroordelen, anekdotes over de cultuurschok, interculturele ontmoetingen die hen veranderd hebben,… De tijd is rijp voor oprechte getuigenissen die soms grappig en dan weer aangrijpend zijn.

WIVINE HYNDERICK

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.