+32 (0)10 24 80 69

Africa Lab

Africa Lab

“When Africa is changing, when the world is changing and the perspective is shifting, the image of Africa and Africans needs to change too.” Dat is het credo van de Sweeds-Ethiopische/Eritrese producer Teddy Goito. Met zijn culturele beweging Stocktown documenteert hij de stedelijke culturen overal ter wereld. U dacht aan de hippe scene van Berlijn, de skaters van New York? Think further! Met Afripedia brengt Teddy Goito een visuele gids uit over de hedendaagse stadscultuur op het Afrikaanse continent. De reeks van korte documentaires schept een verbluffend beeld van een hip, nieuw Afrika dat zichzelf ontdekt en  waardeert. Het is een ware eye-opener voor wie niet loskomt van de stereotiepe, traditionele beelden van een oud en miserabel continent. Creativiteit, innovatie en coolness spatten van het scherm. De fotografen, dansers, modeontwerpers, cineasten, zangers en akrobaten geven stuk voor stuk een ijzersterk staaltje van jonge Afrikaanse zelfreflectie en zelfvertrouwen. Deze indrukwekkende mini-documentaires verdienen het om wijd verspreid te worden, bij niet-Afrikanen, onder de Afrikaanse jeugd én bij de diapora. Afrika bruist van experiment. Men zegge het voort!

http://stocktownfilms.tumblr.com/

 

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.