+32 (0)10 24 80 69

Electrostim tegen racisme

Electrostim tegen racisme

Wat zou het toch handig zijn als er een machine bestond die racistische ideeën uit ons hoofd kan deleten. Dat is het thema van een campagne van France Télévision, dat besloot zijn schouders te zetten onder de campagne “Osons la fraternité”, vrij vertaald “Allemaal broeders”. De makers ervan hebben het licht, ludiek en professioneel aangepakt. Knap werk kortom. Met een imaginaire machine die in staat is om ons letterlijk op andere gedachten te brengen, wijst de campagne met de nodige ironie op de ledigheid van de voorgestelde hulpmiddeltjes om racisme te bestrijden. Binnen hetzelfde gamma mirakeloplossingen biedt France Télévision ook Puriflex aan, een ontsmettingsmiddel voor de geest, Krakimix, ontbijtgranen die beschermen tegen antisemitisme, en Loventis, een shampoo die helpt tegen vooroordelen en (als je dan toch bezig bent) schilfertjes. Nu alleen nog even dat mooie ideaal van verbroedering echt in de praktijk brengen.

Meer info: http://www.francetelevisions.fr/osons-la-fraternite

PIERRE BIÉLANDE

 

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.