+32 (0)10 24 80 69

UITNODIGING n’GO-debat: Milieuzorg en ontwikkeling

UITNODIGING n’GO-debat: Milieuzorg en ontwikkeling

Uitnodiging n’GO-debat

Milieuzorg en ontwikkeling

kennis en middelen genoeg, nu de mens nog…

Vrijdag 30 oktober 2015, van 12u tot 14u

Decennialang leefden ontwikkelingswerkers en milieuactivisten in aparte werelden, met eigen doelen en middelen. Vandaag is het besef dat de klassieke vormen van ontwikkeling de realiteit achterna hollen stilaan wijdverspreid. De zero hunger-doelstelling is onhaalbaar zonder milieuaanpak. Kennis, technologie en middelen zijn voorhanden, maar hoe krijgen we de mens in beweging? Hoe pakken we weerstanden aan en buigen we starre gewoontes en zienswijzen om tot milieugericht handelen?

Meer weten?: Lees het dossier “De ademnood van een planeet. Ontwikkeling en milieuzorg: één en ondeelbaar”, in n’GO Magazine, de tweemaandelijkse publicatie van Echos Communication. Gratis abonnement.

Sprekers

Jan Wyckaert, verantwoordelijke strategy & stakeholder engagement bij Vredeseilanden. Hij ijvert sinds jaar en dag voor een omkeer naar een wereldwijde duurzame landbouw en de vertaalslag naar een nieuw organisatie- en samenwerkingsmodel. Vredeseilanden zet daarvoor multi-actorpartnerschappen op met koplopers uit alle sectoren die innovatieve en duurzame modellen uitdenken om de brede maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Jan Wyckaert is ook een actieve verdediger van het transitiedenken.

Lies Craeynest, EU policy advisor on climate change and global food security bij Oxfam. Ze trekt sinds jaren aan de kar om het politieke denken in beweging te krijgen rond milieuproblematiek en voedselzekerheid. Lies Craeynest heeft een grote expertise opgebouwd rond deze kwesties en is een sterk geapprecieerde en gevolgde opiniemaker op de sociale media.

Moderator

Dirk Barrez, journalist (o.a. VRT, DeWereldMorgen en nu hoofdredacteur van PALA.be ), publicist, auteur, activist, reportage- en documentairemaker met een rijke expertise in ontwikkelingssamenwerking en globalisering.

Inschrijving

[salesforce form=”9″]

Info

Programma

  • 11u50  Onthaal
  • 12u00-13u20 Uiteenzettingen en debat
  • 13u30  Lunch

Praktische info

Wanneer? vrijdag 30 oktober 2015, 12u tot 14u
Waar? Pianofabriek, Auditorium Arenberg, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis
Organisator: n’GO Magazine, een uitgave van ngo Echos Communication
Voertaal: Nederlands (Franstalige publiekstussenkomsten mogelijk)
Toegang gratis (mits inschrijving)

Hoe geraak je er?

Per tram

Nabije haltes: halte Sint-Gillis Voorplein (Trams 3, 4 et 51), halte Bareel (Trams 81, 83, 97), halte Willem Tell (Trams 81 et 83)

Per trein

Station Brussel Zuid. Vervolgens 15 min wandelen of tram 81 richting Montgomery, afstappen aan halte Willem Tell (7min)

Per metro

Lijnen 2 en 6, halte Hallepoort (10 minuten wandelen)

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.