+32 (0)10 24 80 69

n’GO nr 24

Miguel de Clerck
De film An Inconvenient Truth is stilaan 10 jaar oud en het klimaatbewustzijn krijgt voet aan de grond. Technische oplossingen zijn overal, maar met de gedragsverandering loopt het niet zo’n vaart. Dat is menselijk gezien niet verrassend.
De hoop is groot dat het milieu beetje bij beetje een nieuw paradigma zal opdringen voor ontwikkeling: gedaan met de oude Noord-Zuidtegenstelling, de lineaire modellen. Wij leven in een geheel waarin alle elementen verbonden zijn. Om die ommekeer te realiseren zal weerstanden overwinnen de grootste uitdaging zijn, want gedrag en houding sturen de grootste successen, maar kunnen evengoed de grootste tegenstand bieden om gewenste veranderingen ingang te doen vinden. De oplossingen zijn bovendien universeel: Afrika en Azië leiden de dans!
Dit magazine heeft ook een nieuwe mededelingspagina: de diensten en evenementen die Echos Communication, uitgever van n’GO Magazine, aanbiedt. Echos Communication ontleedt sinds vele jaren de menselijke factoren die hun invloed hebben op het ontwikkelingswerk. Wij denken dat de tijd rijp is om meer bruggen te werpen tussen u en ons, om belangrijke zaken te delen en samen uit te diepen. Wij zijn één en al oor!

In dit nummer vindt u

De ademnood van een planeet. Ontwikkeling en milieuzorg, één en ondeelbaar

Een onderwerp dat ons allen aangaat en zich vandaag nestelt in het hart van het nieuwe ontwikkelingsdenken. De noodzaak om ontwikkeling duurzamer te zien en de hoogdringendheid om ons begrip van vooruitgang te wijzigen zijn prioriteiten waarover consensus groeit in de ontwikkelingssector. Maar hoe zet je die zo noodzakelijke aanpassing in werking? n’GO praatte hierover met enkele experten.

Portret: Philippe De Leener

Het portret van Philippe De Leener, een kameleon met vele petjes, laat ons de waarde van het verschil zien: door de partner in het Zuiden te erkennen in zijn anders-zijn zal die de plaats die hem toekomt voluit kunnen opnemen.

Vooroordelen ontkrachten: 9de episode

De negende aflevering van onze reeks over vooroordelen staat met zijn volle gewicht in de actualiteit: zou het kunnen dat onze koudwatervrees tegenover migranten ingegeven is door de angst voor het onbekende?
  • Na 5 jaar en 35 uitgaven vervelt n’GO tot een gebruiksvriendelijke journalistieke website, met een frequentere, toegankelijkere en nog pertinentere inhoud.

    Afspraak in september voor dit nieuwe avontuur!

    Echos Communication

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.