+32 (0)10 24 80 69

Gewone buitengewone mensen

Gewone buitengewone mensen

 

Emmaüs, de solidariteitsbeweging die gesticht werd door Abbé Pierre, stelt een nieuwe campagne voor om vooroordelen aan de kaak te stellen. De campagne kreeg de slogan « Méfiez-vous des gens ordinaires ! Ils peuvent être extraordinaires » mee, vrij vertaald “Gewone buitengewone mensen”.

Vier filmpjes illustreren op een prachtige manier het werk van Solomon Asch over de cognitieve mechanismen die maken dat we mensen puur op basis van hun uiterlijk in een vakje stoppen. Op een paar seconden tijd zie je hoe toevallige voorbijgangers wier mening gevraagd wordt zich ongemakkelijk voelen – ze hebben natuurlijk geen zin om te zeggen wat ze echt denken omdat dat weinig flatterend zou zijn (hier spelen beleefdheid en politieke correctheid een grote rol). Op basis van een paar fysieke kenmerken en de manier van zich te kleden, schetsen diezelfde voorbijgangers een beeld van een persoon door zich voor te stellen wat voor beroep en passie die persoon heeft. En dan volgt de verrassing… De interviewers van Emmaüs verklappen twee andere kenmerken van de persoon in kwestie. De reacties die je kan lezen op de gezichten van de voorbijgangers zijn goud waard.

Knap gedaan!

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.