+32 (0)10 24 80 69

De woede van Hippocrates

De woede van Hippocrates

Dit jaar verscheen de film « L’homme qui répare les femmes. La colère d’Hippocrate ». De regisseurs Thierry Michel en Colette Braeckman zetten hierin het werk van Dr. Denis Mukwege in de kijker. Als gynaecoloog geeft hij fysische en psychologische hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Zuid-Kivu. Hij ligt ons nauw aan het hart, mede door zijn foto die we in vorige editie van n’GO Magazine verkozen tot foto van de maand.

Daarop is een verkrachte vrouw te zien die trots een kind in de armen heeft, dat het gevolg is van weerzinwekkend geweld. De foto is ook te zien in de reeks van Patricia Willocq, “Look at me I am beautiful”, waar ze probeert een ander beeld te tonen van verkrachte vrouwen, die vaak uitgesloten worden uit hun gemeenschap. Deze vrouwen vragen om gezien te worden door de maatschappij en willen tonen dat ze ondanks alles wat ze hebben meegemaakt, nog altijd even mooi zijn. Patricia Willocq vertelt ons hoe ze de ontmoeting met die vrouwen heeft ervaren: «De vrouwen zijn geen slachtoffer meer omdat ze net die vreselijke dingen hebben overleefd. Ze hunkeren naar een normaal leven, een betere toekomst, ze willen niet aangekeken worden met medelijden.» Zonder twijfel werkt de fotografe mee aan die verandering: van een gevoel van medelijden bij de eerste aanblik van de foto naar bewondering voor een trotse vrouw, die toch een zekere zachtheid en sereniteit uitstraalt.

Bekijk de reeks « Look at me, I am beautiful!»”

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.