+32 (0)10 24 80 69

Stereotiep Europa

Stereotiep Europa

Een project dat plezier en opvoeding verenigt: onder die noemer valt alvast “het oog van de buurman”, een reportage van twee Fransen die in Europa hebben rondgereisd op zoek naar de clichébeelden die we van elkaar hebben. Étienne Chaillou en Mathias Théry interviewden met de camera in de hand Europeanen in alle hoeken van het continent met de vraag hoe ze zich hun naaste en verre buren voorstelden. Daarop kozen ze per land een portret uit dat door één van de geïnterviewden beschreven werd en vervolgens tekenden ze dat portret op de foto van diezelfde deelnemer: op die manier gaat de verteller het onderwerp dat hij beschrijft incarneren. Grappig!

Het uiteindelijke resultaat is een video per land met geschreven getuigenissen om de indrukken per nationaliteit te vervolledigen. Hoe bekijken wij elkaar? Je komt het te weten op de website van deze avonturiers, tussen clichés, stereotypen, mythen, overdrijvingen en enkele waarheden.

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.