+32 (0)10 24 80 69

n’GO nr 21

Miguel de Clerck

Ons dossier zou wat u verstaat onder ‘een waarde’ wel eens op de helling kunnen zetten. Een waarde, dat goed dat het waard is om voor te vechten. Het waardendebat is u zeker niet vreemd als u in de ontwikkelingssector werkt en meer dan eens vaststelt dat bepaalde thema’s door uw partner vanuit een heel ander schijnsel belicht worden, vanuit een ander waardensysteem. Niet bevorderlijk voor de dialoog.
Maar zijn het wel waarden die ons scheiden? Zijn schadelijke traditionele praktijken waarden? Of eerder uitingsvormen van zingeving, een zin die wij veelal delen, zoals de wil om goede ouders te zijn? Als we op zoek gaan naar die gedeelde zin, kunnen we bruggen bouwen en schadelijke praktijken van binnenuit openen voor alternatieven.
Dit nummer sluit nauw aan bij de sterke emoties die het jaar openden. De ontwikkelingssamenwerking , de ‘professionelen’ van de interculturele ontmoeting, zou haar bijdrage kunnen leveren om ons verder te leren kijken dan kwalijke uiterlijke vormen en om het spoor van dialoog te bewandelen. Van Samen Leven naar Samen Doen?

 

In dit nummer vindt u

 

Schadelijke traditionele praktijken. Struikelblok voor samenwerking?

 Het dossier zoekt een duurzame weg om schadelijke traditionele praktijken van binnenuit te openen voor alternatieven.

Portret: Yasmina Al Alaoui

 In het Portret transformeert Yasmina Al Alaoui haar persoonlijk gevecht tegen discriminatie naar een strijd voor een ander beeld van Afrika en een sterker Afrikaans zelfbeeld.

Vooroordelen ontkrachten: 6de episode

 Episode 6 in onze reeks over vooroordelen is een pleidooi om bij het weerleggen van vooroordelen de feitelijke discussie te mijden. Enkel via begrip voor de onderliggende emoties en behoeften kan de andere tot een duurzaam inzicht komen.
  • Na 5 jaar en 35 uitgaven vervelt n’GO tot een gebruiksvriendelijke journalistieke website, met een frequentere, toegankelijkere en nog pertinentere inhoud.

    Afspraak in september voor dit nieuwe avontuur!

    Echos Communication

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.