+32 (0)10 24 80 69

Nieuw: n’GO Blog!

Nieuw: n’GO Blog!

Bericht van de directeur

Beste bezoeker,

De regelmatige uitgaven van n’GO Magazine hebben een stroom vragen aan het adres van Echos Communication op gang gebracht: hoe kunnen we bepaalde onderwerpen die door uw magazine werden aangeboord verder uitdiepen? Aan wie kunnen we vragen stellen? Hoe zetten we, nadat we met enthousiasme een instrument hebben leren kennen, de stap naar het concrete gebruik ervan om te breken met onze gewoontes? En hoe integreren jullie de institutionele context in jullie denkoefeningen; want het ontwikkelingssysteem duwt ons toch onbewust in richtingen die we niet altijd zelf kiezen? Hoe vinden we een artikel terug dat ons aansprak, zonder de hele reeks te moeten herlezen?

Als antwoord op al die vragen heeft Echos Communication verschillende complementaire instrumenten ontwikkeld die elk tegemoet komen aan een bepaalde nood. Ziehier een overzicht:

  • De website: schenkt klaarheid over wie we zijn, onze aanpak en onze activiteiten. Volg de kalender van de aankomende evenementen: je zal verrast zijn…
  • n’GO Magazine zoemt in op methodes, instrumenten en experten die een betere relatie in de ontwikkelingssamenwerking beogen
  • n’GO Blog: n’GO Blog neemt de artikels uit het magazine over en presenteert ze per categorie. Zo kan u zelf lectuurlijsten aanleggen in functie van uw interessedomeinen. De Blog zal ook heel eigen rubrieken en onuitgegeven artikels bevatten om zo nog meer de reflectie en het debat te voeden.
  • De Carnets n’GO: gastschrijvers leggen de vaak onzichtbare mechanismen van de systemen waarin we draaien bloot. Onzichtbaar, maar wel beslissend!
  • De rubriek Echos News: hier vindt u al onze nieuwigheden, per project.
  • Waakfunctie: binnenkort starten we een pagina met waakfunctie, die een verzameling zal zijn van het beste wat het internet te bieden heeft binnen ons interesseveld. Vooroordelen, stereotypes, zuiderse wijsheden, ontwikkelingsinstrumenten en tools voor collectieve intelligentie, lokale ontwikkeling. Geïnteresseerd in deze onderwerpen? U hoeft het internet niet langer af te schuimen op zoek naar informatie; alles zal op onze website te vinden zijn!

Met dit aanbod zal er voor ieder wat wils zijn. De website zal het centrale infopunt zijn opdat onze schriftelijke productie een zo groot mogelijk aantal lezers kan bereiken, maar ook om de dialoog met u, lezers en actoren, aan te gaan. Daarom zullen we ook sterker aanwezig zijn op de sociale media, die een plek van interactie en debat zullen worden.

Ik nodig u uit om elk van deze instrumenten stapsgewijs te ontdekken. Geniet ervan en bedankt voor uw trouwe interesse!

 

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.