+32 (0)10 24 80 69

Voor u gelezen : Afrika van onder het stof gehaald
Voor u gelezen

Afrika van onder het stof gehaald

Dictionnaire_miseensituation

 

17 jaar werk, 855 bladzijden, 2665 biogra eën… de Dictionnaire biographique des Africains neemt de zaak serieus en niet zonder reden. Want kan u zo voor de vuist tien namen noemen van Afrikanen die hun voetafdruk hebben nagelaten in de geschiedenis? Moeilijk, en u bent niet de enige. De Afrikaanse geschiedenis is steeds anoniem geweest en de bijdrage van illustere Afrikanen tot de geschiedenis van streek, land, continent of wereld werd systematisch in de marge geveegd. Toch hebben talrijke politici, schrijvers, cineasten, acteurs, sportlui, muzikanten, artiesten, religieuzen of gewone burgers een positieve of negatieve rol van betekenis gespeeld. De Congolese historicus Jean I.N. Kanyarwunga geeft journalisten, onderzoekers, studenten, leraars en nieuwsgierigen rijkelijk de kost met zijn lijvige dictionnaire. Alle Afrikaanse landen van de 21ste eeuw komen aan bod, ongeacht hun grootte of politieke belang. Zonder onderscheid van ras, taal of religie voert hij ze allemaal ten tonele: de Afrikanen die geschiedenis maakten of er het slachtoffer van werden. 2665… en ook dit is een selectie.

 

Kanyarwunga, J. I.N., Dictionnaire biographique des Africains. Pour comprendre l’évolution et l’His- voire africaines (Le Cri édition, 2012) ISBN 978-2-8710-6567-8

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.